News

VCA Music B862 Refurbishment

Hatz successfully completed a refurbishment of four stories of the Music Building. Each floor has colour coded interior finishes scheme to allow for way-finding. The utilisation of strong highlight colours within a neutral white and gray base helped to refresh and revitalize the ambiance of staff offices, corridors and practice rooms. A strong emphasis was…
Read More

C1 & C2 Collaborative Seminar Room

New pedagogical and spatial models of tertiary education are seeing the demise of the traditional lecture theater.  Many tiered lecture theaters will be replaced with collaborative flat-floored multi-function learning environments.  These new types of flat floor spaces allow for students to both engage with the lecturers and tutors and to interact with fellow students -…
Read More

UoM Scoreboard Pavillion

UoM Scoreboard Pavilion incorporates a Hatz-designed steel framing supporting system for the new Bluevane digital scoreboard. The pavilion form is both old and new, taking clues from the adjacent heritage pavilions and Modernist architecture.  Built from folded plate steel and finished in weather resistant epoxy paints, this pavilion will resist the extreme elements of this weather exposed…
Read More

Physics Expansion – David Caro

The existing student spaces and the computer lab on level 2 of the David Caro South physic building were successfully converted into a contemporary offices. The refurbishment involves designing shared hotdesk workspaces across level 2 with private offices and meeting rooms for postgraduates and masters researchers. Improvements of the central mechanical system by WSP engineerings provides…
Read More

FBE Spot Building Upgrade Level 9,10,11

The refurbishment involves designing offices, open plan workspaces and collaborative hotdesk workstations across 4 levels with private offices. Improvements of the mechanical system by WSP engineerings provides the building with fresh and efficient ventilation.
Read More

VCA Printing Workshop

HATZ has recently completed Stage 2 of a series of bespoke workshop upgrades at the Victorian College of the Arts. The project called for the co-location of two print workshops into one consolidated area within an existing building as well as the design of a new storage shelter. The project with be staged so as…
Read More

Cyclorama video studio

Our client required an infinity wall to allow for 'floating' product videography.  Infinity walls, also known as cycloramas, allow for digital backgrounds to be added in post production.  The solution was a custom designed double curvature white space created on acoustically isolated timber framing with Class 5 plasterwork and super-matt paintwork.
Read More

Physics Expansion – Baldwin Spencer

Hatz has recently completed the refurbishment of student space in Baldwin Spencer building.The design concept utilises triangulated folded patterns and strong colour in curating the function of the learning spaces. Linear lights highlight the perspective lines thus creating a strong profile for the angled ceilings and joinery.
Read More